Фасади 3D-панелі

Genoa int1

Сьогодні великої популярності набирають вироби в інтер'єрі, де присутні стінові панелі або фасад з 3D фрезеруванням, щоб надати «родзинки» і зробити проєкт індивідуальним. 3D фасад для меблів – це новий спосіб перетворити та прикрасити кухню, додати до інтер'єру виразності.

Що таке 3D?
Це поняття включає об'ємність. Завдяки використанню новітніх технологій тепер є можливість формувати не тільки контури, але й глибину фасадів. Поверхня МДФ панелей обробляють фрезером у тривимірній площині, після чого простий візерунок перетворюється на об'ємний. Потім 3D панель можна покривати ПВХ плівкою або фарбувати.

Слід зазначити, що поверхня 3D фасаду можна зробити як глянцевою, так і матовою, з ефектом металік або перламутр, під мармур, бетон або структуру дерева.

Які ж бувають малюнки 3D? Пропонуємо об'єднати їх у наступні групи.

• Дрібний малюнок у вигляді зірочок, квадратиків, кілець та різних кривих форм.
Подібні варіанти фрезеровок можете побачити на прикладі моделей, таких як «3D Ріо», «3D Піраміди», «3D Меркурій», «3D Кора» та ін.
Такі 3D фрезерування чудово поєднуються з рівними фасадами, завдяки чому не потрібно робити всі меблі рельєфними. Також можна обіграти різними кольорами.
Ще одним цікавим рішенням стане нанесення візерунку не на весь фасад, а зонально, зробити фрезерування, наприклад, або посередині дверей, або по краю, або з плавним переходом з фасаду в фасад. Останній варіант добре виглядатиме на дверях до шафи-купе.
Що стосується фурнітури, то для 3D фасадів гарним рішенням стане система push-open, яка дозволяє відкривати дверцята легким натисканням. А якщо, все-таки, вирішили ставити ручки, то потрібно заздалегідь визначити, які саме, щоб при виготовленні фасадів залишити місце під їх кріплення.

• Хвилі.
Хвилі завжди привертають увагу. В інтер'єрі такий візерунок нестиме розслаблення та заспокоєння. Добре виглядатимуть у світлих пастельних тонах, що дасть змогу розширити простір.

• Смуги (Лінії).
Актуальний тренд, який прийшов до нас із Західної Європи, і який часто дизайнера використовують у своїх проєктах, – це меблі з фрезеруванням рівних ліній та смуг різної глибини та ширини. Ефектно виглядає на тумбах біля ліжок, ресепшнах, на тумбах у ванних кімнатах і TV-тумбах.

Особливої популярності набирають стінові панелі у формі 3D lines у плівці ПВХ. Наявність кольорів плівок під натуральне дерево у комбінації з патиною (затемненням) дає можливість імітувати рейки на стіні, які так часто візуалізують дизайнера у своїх сучасних проєктах.

Перевагою 3D панелей МДФ в ПВХ плівці є те, що дані панелі краще в догляді, легко миються, довговічні, монтаж цих панелей настільки простий, що його можна виконати самому, маючи бажання.

Таким чином, меблеві фасади та стінові панелі з фрезеруванням 3D є доступним та сучасним рішенням в оформленні інтер'єру. Завдяки великому вибору кольорів та фактур 3D панелі допоможуть втілити будь-які дизайнерські ідеї. З ними легко зробити ваш проєкт неповторним.

Детальніше про 3D фасади